HeartLive

| | | | | | | | | - december 30th, 2011

Opdrachtgever: Stichting HeartLive

Het valt niet mee om alle prikkels die op ons afkomen te verwerken. Internet, reclame, werkdruk. Steeds vaker heeft ons lichaam het er moeilijk mee. Al deze impulsen kunnen leiden tot vervelende klachten zoals vermoeidheid, nervositeit, moeilijk slapen, hoge bloeddruk, depressiviteit etc. Met HeartLive kunnen mensen hun eigen welzijn bevorderen door hun hartritme in balans te brengen. Heartlive is bedoeld voor mensen die regelmatig te maken hebben met stress, opgejaagdheid of slapeloosheid en die actief aan de slag willen om deze problemen het hoofd te bieden. Tijdens hartcoherentie (een bijzondere vorm van hartritme variabiliteit) komt het zenuwstelsel in balans en voelen we ons kalm en tegelijkertijd alert.

Algemene Stijl

Bij aanvang van dit project was een gedeelte van de algemene stijl al bepaald, aan mij de taak om deze stijl als basis te nemen en verder uit te werken tot een totaal pakket geschikt voor 6 applicaties, website en drukwerk met een sobere uitstraling. De applicaties diende resolutie onafhankelijk te zijn waardoor de gehele vormgeving in vector (Illustrator) opgemaakt is.

Launcher & Monitor Applicaties

Heartlive Launcher & Monitor

Launcher

Deze applicatie dient als hoofdmenu, waarmee alle andere applicaties gestart kunnen worden, een simpele interface met duidelijke iconen en knoppen en een menu structuur voor alle verschillende instellingen. het was vooral belangrijk dat in het ontwerp rekening werd gehouden met mogelijke uitbreidingen (extra applicaties).

Monitor

De Heartlive monitor geeft verschillende variabelen zeer gedetailleerd (live) weer, elke meter kan aan/uit gezet worden en tevens kunnen sommige meters als losstaande widgets gebruikt worden. Vanwege het complexe karakter van de applicatie was het belangrijk de informatie dusdanig te ordenen dat alles overzichtelijk eenvoudig te begrijpen bleef.

Voor deze applicaties heb ik de vormgeving gedaan, de achterliggende techniek is ontwikkeld door de Universal Mediaman.

Slideshow Applicatie

Heartlive Slideshow

Een slideshow applicatie bestaande uit 6 foto slideshows ondersteund door muziek. Deze applicatie diende rustgevend te werken, om dit te bereiken is voor een Ken Burns effect gekozen (constante beweging in de beelden). De applicatie bevat een groot aantal instellingen die de gebruikers-evervaring personaliseren en optimaliseren. Naast het ontwerp heb ik ook de techniek voor deze applicatie ontwikkeld.

Statistics Applicatie

Heartlive Statistics

De statistics applicatie heeft als doel het vaststellen van een baseline en het visualiseren van de voortgang van gebruikers (resultaten van vorige metingen), tijdens het doen van een baseline meting krijgt de gebruiker een rustgevende video voorgeschoteld. Deze applicatie geeft de gebruiker ook de mogelijkheid zijn voorgang te bekijken doormiddel van een eenvoudige staafdiagram. Deze applicatie heb ik zowel ontworpen als ontwikkeld.

Video Widget

Heartlive Video

De video widget biedt de gebruiker een simpel kader dat als laag bovenop bestaande content geprojecteerd kan worden, dit kader bevat Heartlive trainingsmogelijkheden, zo kan de gebruiker instellen het kader groter/kleiner te laten worden naar aanleiding van de heart coherentie, of het faden naar zwart of wit, een universeel inzetbare tool die gecombineerd kan worden met webcontent, video en games. Voor deze applicatie heb ik het concept ontwikkeld, en zowel het ontwerp als de techniek gerealiseerd.

Website ontwerp

Heartlive Website

Ook heb ik een eenvoudige website ontworpen voor de lancering van het product, deze website moest vooral de aandacht vestigen op het product, aangezien heartlive een uniek product waarvan nog geen gelijksoortig product verkrijgbaar is, was het van groot belang ruimte te creƫren om potentiƫle klanten voldoende achtergrond informatie te bieden.

Product packaging

Het ontwerp van eenvoudige maar stijlvolle doos heb ik ook voor mijn rekening genomen.